Adana kebab - Pittige Kebab - De Turkse Keuken
4053
page-template-default,page,page-id-4053,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Adana kebab – Pittige Kebab

[gaucho_slideshow values=”%5B%7B%22title%22%3A%22Slide%201%22%2C%22background_type%22%3A%22image%22%2C%22image%22%3A%223767%22%2C%22overlay_panel%22%3A%22yes%22%2C%22overlay_panel_content%22%3A%22JTNDaDIlM0VBZGFuYSUyMGtlYmFiJTIwaXMlMjBlZW4lMjBoZWVybGlqayUyMHBpdHRpZ2UlMjBrZWJhYiUzQyUyRmgyJTNF%22%2C%22overlay_panel_transitions%22%3A%22uk-overlay-slide-left%22%2C%22overlay_panel_position%22%3A%22uk-flex-middle%20uk-flex-right%22%7D%5D” slideshow_style=”gaucho-slideshow-pimary” cms_template=”gaucho_slideshow.php” height=”400px”]

Ingredienten

  • 1 kg rundergehakt
  • 500 gr vet van lamsstaart
  • 2 uien
  • 1 lepel gemalen rode peper

Voor de garnering:

  • 5 uien
  • 2 tomaten
  • 2 groene pepers
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie

Bereiding

Vraag aan de slager of hij het gehakt met het lamsstaartvet voor je wil draaien.
Snijd de ui heel fijn en meng dit met het gehakt. Voeg de gemalen rode peper, zout en peper toe en kneed dit alles goed door elkaar.
Maak balletjes van ca 5 cm doorsnede. Prik de balletjes op een spies en druk ze allemaal plat zodat het één geheel wordt.
Rooster de spiezen, het lekkerst is boven een houtskoolvuur.
Voor de garnering snijd je de uien in heel dunne plakjes. Meng dit met de geperste knoflook en maak hier met de peterselie een leuk garnituur van.
Leg naast de spiezen geroosterde tomaten en groene pepers.