Alanya - De Turkse Keuken
16040
page-template-default,page,page-id-16040,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Alanya

Rode Burcht AlanyaOoit de belangrijkste havenstad van de Seldjoeken, nu omschreven als het Miami van Turkije. Hier liggen de mooiste zandstranden van Turkije, welke kilometers lang zijn. Alanya is dan ook de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische plaatsen van Turkije. Vanwege het subtropische klimaat aan de Turkse Riviera, komen er in de winter ook steeds meer toeristen. Bij de haven krioelt het ‘s avonds van de mensen.
Hier is het altijd gezellig vanwege de vele restaurantjes en barretjes die Alanya rijk is. Hoog boven Alanya ligt een gigantische burcht die ’s avonds sfeervol verlicht is.

Alanya is een zeer drukke badplaats. Hoog boven de stad ligt een grote burcht, die al van ver te zien is. Langs de lange promenade is het een aaneenschakeling van middelgrote en kleine accomodaties. In het oude centrum zijn er zeer veel winkeltjes, waaronder lederwarenzaken, souvenirwinkeltjes en kleine supermarkten. In het hoogseizoen is het hier zeer levendig en kan het zelfs lawaaiig zijn.

Vakantie boeken naar Alanya

Eftalia Resort

Voor families is Eftalia Resort al jaren een favoriet onder de Turkse zon. Heel veel zwemplezier met niet één, maar twee zwembaden. Neem een frisse duik of probeer de glijbanen uit. En met een paar passen ben je al op het strand. De mini’s spelen naar hartenlust in de speeltuin en de miniclub. Het plezier spat er van af. Daar heb je geen omkijken meer naar.

Eftalia Resort Alanya

Eftalia Aytur

Dit gezellige complex heeft een goede ligging ten opzichte van het strand en de gezellige badplaats Alanya. Nette kamers, zwembad met ligbedden, een groot terras en een goede sfeer maken het hotel al jarenlang erg populair bij de Nederlandse vakantieganger.

Eftalia Aytur Alanya

Long Beach Spa & Resort

Dit resort is voor iedereen genieten, maar de kids willen zeker niet meer weg. Bij een vakantie in Long Beach Resort & Spa is dat vast wat ze denken. Aan het strand met groot aquapark is het goed toeven voor het hele gezin. En er is zelfs een kermis. Tel daarbij op de goede service en het geweldige eten: zo hoort vakantie te zijn!

Long Beach Spa & Resort

De stranden bij Alanya

De zandstranden van Alanya zijn gedeeltelijk bedekt met fijngrind en kiezels. Verder in zee liggen er kiezels en keien op de rotsachtige bodem. Het strand wordt op sommige plaatsen onderbroken door rivierbeddingen die in zee uitmonden.
Er zijn mogelijkheden tot het huren van ligbedden en parasols. Tevens zijn er douches, toiletten, kleedcabines en ca. 25 strandbarretjes.

Uitgaansmogelijkheden

Alanya heeft zeer veel uitgaansmogelijkheden, het merendeel zijn barretjes gelegen in het oude centrum van de stad. De meeste gelegenheden hebben een terras. Er zijn meerdere discotheken en een aantal openluchtdiscotheken. Er zijn zeer veel eetgelegenheden, variërend van eenvoudige Turkse restaurants tot een Chinees en Thais.

Excursies

Rode Toren

Bij de haven staat de Rode Toren. Deze opvallende acht-hoekige toren is gebouwd in 1225 en was een belangrijk verdedigingswerk voor de nabij gelegen Seldjoekse scheepswerf waar oorlogsschepen werden gebouwd en gerepareerd. De werf is vandaag de dag nog steeds in gebruik.

De Burcht

In de 13de eeuw was Alanya de belangrijkste haven van het Seldjoekse Rijk. Om dit goed te verdedigen werd er een gigantische burcht gebouwd. Het geheel bestond uit maar liefst 140 torens, omringd door een muur van 6500 meter lengte.

Atatürk-museum

Atatürk, de stichter van de Republiek Turkije, heeft hier in 1935 één nacht geslapen. Het bezoek had weinig historische waarde, maar het museum geeft een goed beeld van het leven in Turkije in de jaren dertig.

Druipsteengrotten

Bij Alanya liggen een aantal mooie grotten die het bezoeken zeker waard zijn. De bekendste is de Damlatas-grot. Deze grot is bekend om zijn stalactieten, waarvan sommigen wel 15 meter hoog zijn. De grot bestaat uit twee zalen, en de lucht hier is bijzonder heilzaam voor astma-patiënten. Andere grotten zijn de Blauwe grot, de Piratengrot en de Grot van de geliefden.