23 jun Imam Bayildi – Gevulde aubergines
INGREDIENTEN
- 2 aubergines
- 2 uien
- 3 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- 1 kaneelstokje
- handje gehakte peterselie
- peper/zout
- olijfolie
BEREIDING
Was de aubergines en snijd de stelen eraf. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de aubergines ca. 5 minuten aan alle kanten. Halveer de aubergines in de lengte. Schil de aubergines in reepjes van ca. 2 cm breed zodat je een soort zebrapad-patroon krijgt. Verwijder met een lepel wat vruchtvlees.
Verhit weer wat olijfolie en bak hierin de gesnipperde uien tot ze goudgeel zijn. Maak intussen in elke tomaat met een mesje een kruisje aan de bovenkant en dompel de tomaten 1 minuut in heet water. Je kunt nu makkelijk het velletje eraf halen. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in kleine stukjes. Voeg de tomaten aan de uien toe en laat 10 minuten op een laag vuur sudderen.
Voeg de geperste knoflook, laurier, kaneel, peterselie en naar smaak peper en zout toe. Zachtjes 10 minuten laten sudderen en verwijder dan het laurierblad en het kaneelstokje.
Leg de aubergines in een ingevette ovenschaal en vul met het uien/tomatenmengsel. Zet de aubergines nu 30 minuten in de oven op 175 ℃.
Geen reactie's