22 jun Adana kebab – pittige kebab
INGREDIENTEN
- 1 kg rundergehakt
- 500 gr vet van lamsstaart
- 2 uien
- 1 lepel gemalen rode peper
Voor de garnering:
- 5 uien
- 2 tomaten
- 2 groene pepers
- 1 teentje knoflook
- peterselie
BEREIDING
Vraag aan de slager of hij het gehakt met het lamsstaartvet voor je wil draaien.
Snijd de ui heel fijn en meng dit met het gehakt. Voeg de gemalen rode peper, zout en peper toe en kneed dit alles goed door elkaar.
Maak balletjes van ca 5 cm doorsnede. Prik de balletjes op een spies en druk ze allemaal plat zodat het één geheel wordt.
Rooster de spiezen, het lekkerst is boven een houtskoolvuur.
Voor de garnering snijd je de uien in heel dunne plakjes. Meng dit met de geperste knoflook en maak hier met de peterselie een leuk garnituur van.
Leg naast de spiezen geroosterde tomaten en groene pepers.
Geen reactie's