Turkijereiziger op Facebook Turkijereiziger op Twitter Turkijereiziger op Youtube
De Turkse Keuken

Mercimek Corbasi - Rode linzensoep

Soepen

Ingredienten

- 200 gram rode linzen
- 1 ui
- 1 flinke aardappel
- 1 winterpeen
- salca (tomatenpuree)
- zonnebloemolie
- zout en peper naar smaak
- gedroogde munt
- 2 liter water

Bereiding

Was de rode linzen grondig 4 maal in koud water. Rasp de ui, de aardappel en de winterpeen. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in bak de geraspte groente aan. Voeg de linzen, zout, zwarte peper en 2 liter water toe. Als je de soep graag iets pittiger hebt, kun je ook een vleesbouillonblokje toevoegen.
Laat alles koken tot het zacht en papperig is.
Maak ondertussen een sausje van wat hete zonnebloemolie, een eetlepel salca en wat gedroogde munt. Voeg dit sausje toe aan de soep en laat het nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
Opdienen met wat verse munt. Zorg dat er gedroogde chilipeper op tafel staat: de soep wordt immers heet gegeten! Eventueel kun je er ook wat citroen in uitknijpen. Lekker met brood.
Aangezien dit een vrij stevige soep is, kan hij ook als hoofdgerecht gegeten worden.

Dit is een recept van: Kemals Guesthouse Cappadocia